lørdag den 12. september 2009

Webmuseum.dk

Webmuseet har været længe undervejs, men nu går vi i luften med en beta version, som bliver videreudviklet over de næste uger og måneder.


I processen har vi brug for jeres feedback:


Kan man forstå hvad projektet går ud på? Forstår man f.eks. hvad en samling er? Er funktionerne gode nok? Hvad synes du er vigtigst at få med af ekstra funktioner? Har du forslag til nye features, etc..?



I første omgang påtænker vi at arbejde på at få flere upload funktioner ind i samlingen og vi overvejer også at man skal kunne samle sites på tværs af opslag i samlingen og understøtte samlinger og materiale med tagging eller anden form for metadata.


Der arbejdes også på at finde en løsning til at kunne uploade og vedligeholde hele, dynamiske sites, der ikke længere findes på nettet. Lige nu kan vi kun dokumentere websites, som ikke er online, med screen dumps eller skærmfilm.


Formålet med webmuseet er at tilbyde en ramme for dokumentation og formidling af webbets historie og nyeste udvikling.


Der findes allerede flere arkiver i verden, som indsamler websites, hvoraf Archive.org er det kendteste. Herhjemme høster Netarkivet.dk i regi af Det Kongelige Bibliotek dynamiske sites på danske domæner.


Ingen af faciliteterne laver imidlertid rammesættende fortællinger om det indsamlede materiale eller giver mulighed for at dokumentere historierne omkring webbets tilblivelse og udvikling. I Danmark er Netarkivet endda også lukket for offentligheden på grund af et lovkompleks bestående af pligtafleveringsloven, ophavsretsloven og persondataloven.


I webmuseet er der udstillinger om webbets historie og alle kan være med til at dokumentere udviklingen med egne bidrag og vinkler.

1 kommentar:

  1. again nice information,, fade of my job when tired spreading awareness on generic viagra

    SvarSlet